Yedinci Gün / İhsan Oktay Anar






Kitaplaşalım mı etkinliğinden gelen ve benim istediğim bir kitap Yedinci Gün. 
Bir solukta okuyamadım kitabı, yer yer ara vermek zorunda kaldım, ( babaannenin o ara yoğun bakıma alınması vb..) Zaten bana göre yazarın kitapları da bir solukta okunacak türden değil. Sindirerek okumak gerek birde sözlükle. Ama en güzeli tarihi bazı olayları hem içinde mitoloji barındırarak hem hikayeleştirerek anlatması.
(Bence yazar belli bir kitleye hitap ediyor, çünkü yazım dili ve seçtiği konular kimine ağır gelebiliyor....yada sıkıcı.)

Bu kitabında mitolojiye de bolcana yer vermiş. Başlarda yavaş gittiama ortalara gelince hızlandı. Birde sanki aynı evde yaşıyorlar hepsi ve o evde olaylar hiç bitmiyor. Bu kitabında da yine -Suskunlar kitabında da bahsetmişti bundan- insanların din adına nelere kanabileceğinden bahsetmiş, es geçmemiş.... Ben sevdim kitabını, kütüphanemde yerini aldı.
Okumak isterseniz kafanızçok doluyke okumayın derim....

Yorumlar

  1. Bana da bir kitaplaşma etkinliğinde gelmişti, ve ben de ara vererek okumak zorunda kaldım, bu kitabın böyle bir özelliği var galiba:) Bir de çok sevdim tabi ki:)

    YanıtlaSil
  2. :)))
    Ara verince kitaptan uzaklaşılıyor ama konu sağlık olunca hiçbirşey olmuyor gözümde....

    YanıtlaSil
  3. İhsan Oktay Anar ın yakın takipçisiyim bugüne kadar çıkan her kitabını okudum. Size tamamen katılıyorum belli bir kitleye hitap ediyor. Bir de dediiiniz gibi çok fazla benzetme ve betimleme var. Zaman zaman da kutsal kitaplardan alıntılar yapıyor zaten kitabın adı da Tevrat taki dünyanın yedi günde yaratılması anlatımından adını almış.. Kitabın Bazı cinsel içerikli bölümlerini beğenmememe rağmen kitap genel olarak hoşuma gitti. Ama İhsan Oktay Anar'ın en beğendiğim kitabıdır diyemeyeceğim..:))
    Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Yazarın bu kitabını okumadım Gülşah ama hani bazı kitaplar bazı zamanlar da okunur ya bu da öyle sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Aslı. Hatta eğer ruh halin sıkılgansa bu kitabı okuyacağın zaman; okuma. Daha da sıkılabilirsin. İlk kez okuyacaksan başka bir kitabından başlamalısın. :)

      Sil
  5. Puslu Kıtalar Atlası ile tanımıştım ben bu yazarı :)
    ama bu kitabı da okumak istiyorum :)
    paylaşım için teşekkürler canım öptüm çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende canım ilk o kitapla tanıdım ve hayranı oldum. Bu kitabı da güzel, ama Suskunlar kitabı da bir harika tavsiye ederim.
      Bende öptüm seni kocaman.

      Sil
  6. Henüz okuyamadım ama okumayı çok istediğim yazarlardan , keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  7. çok okumak istediğim bir kitap. ihsanı çok severim :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi