Hani, Su Kasidesi ve Düşler Bahçesi


 Öncelikle daha iyi olduğumu yazmak istedim, teşekkür ederim desteğiniz için.

Bu arada 3 kitap bitirdim.  Üçünün de sayfa sayıları azdı. 40-50 sayfalık kitaplar olunca bir iki günde 3 kitap bitiyor. :)))
Oruç Aruoba'nın ilk kez kitabını okuyorum. Şiir kitabı ve içindeki cümleleri çook sevdim. Diğer kitaplarını da uygun zamanlarda almak üzere not ettim.



 "Su Kasidesi" Fuzuli'nin Peygamber Efendimize yazdığı naatten yola çıkarak beyitleri açıklamasından oluşuyor.
Naat: Peygamber Efendimize yazılan övgü dolu olan şiirler demekmiş.

Zaten İskender Pala'nın anlatım dilini seviyorum. Bu kitap biraz ağır gitsede içindeki bilgiler anlamlıydı.











Tezer Özlü'nün de ilk kitabını okudum ve dilini çok sevdim. Her ne kadar hüzünlü bir yazım ve anlatım olsa da okuduklarınız derin bir anlam bırakıyor.

Filmlerden de çevirisi Düşler Bahçesi olan filmi izledik. Matt Damon oynuyor. Orta yaşlarını sürsede bakışlarında ki anlamlı ifade hiç gitmemiş.

Filmin konusu,

Eşini kaybettikten sonra iki çocuğunu yalnız büyütmeye çalışan Benjamin hep beraber yaşadıkları kentten uzakta, doğayla daha baş başa olabilecekleri yeni bir eve taşınmak, yeni bir başlangıç yapmak ister. Fakat taşınmak için seçtikleri ev aslında bir hayvanat bahçesidir! Başta çok şaşırsalar da, bu eve taşınmaya ve terk edilmiş hayvanat bahçesini yeniden canlandırmaya karar verirler. Bu hem maddi hem menevi açıdan zorlu ama bir o kadar da tutku dolu bir macera olacaktır...
Başrollerini Matt Damon ve Scarlett Johansson'ın paylaştığı filmin senaryosu We Bought a Zoo adlı gerçek hayat hikayesini anlattığı romandan Aline Brosh McKenna ve filmin yönetmenliğini de üstlenen Cameron Crowe tarafından uyarlandı. Film sıcak bir aile yapımı...

Böyle işte....
Siz bu paylaşımı okurken bende tavsiye üzerine The Painted Veil - Duvak filmini izleyeceğim.
İyi akşamlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi