Kısa kısa....


Bugün hava mis gibiydi. Tadını çıkartmak gerek dedim ve kendimi Kadıköy sokaklarına attım. ( bu yazıyı yazarken yağmur başladı) Aslında bu aralar hemen hemen hergün sokaklardayım. Fazla yürüdüğümde kasık ağrılarım olsa da yürümekten vazgeçmiyorum. Genelde kız çocuğu gebelikte kasık ağrısı yapar diyorlar; o yüzden çok ağrım oluyormuş. Ben demiyorum valla büyükler ve tecrübelilier söylüyor :))))

Salı günü şeker yüklemesi için Selimiye Via Hospital'a gittik. Tabi öncesinde ki 4-5 gün ben bolcana şekerli yiyecekler yemiş olmanın acısını şeker yüklemesi ile ödüyorum çünkü tokluk şekerim yüksek çıktığından bi 10 gün sonra 100CC'lik şeker yüklemesi yapılacak. Doktor riske atmayalım tekrar yükleme yapalım dedi. Sonuçta aşure ayındayız ve ben iyi bir aşure yiyicisi olduğumdan bu sene de hakkını vererek yedim. Tabi eşimin doğum günüydü pasta, mevlütte helva derken şeker tavan yaptı bende.....
Oysa ki gebe olduğumdan beri o kadar sağlıklı besleniyorum ki hala kilo almadım. Sadece göbüş büyütüyorum :))) yediklerim kızımıza yarıyor ve kendisi kilo alıyor. Aslında kilo almayayım diye de uğraşmıyorum, bilinçli beslenmeye çalışıyorum, iki canlıyım diye herşeyi fazlasıyla yemiyorum vs.. bide sanırım ben şanslı gebelik yaşayanlardanım yediklerim daha çok bebeğe gidiyor.
 6.ayımdayım. Şeker yüklemesi dışında başka bir testimiz yok bu ay. Kızımız da büyümüş, ve babasına benziyor :) Henüz hareketlerini daha derinden hissediyorum sonraki aylar da daha yoğun hissediliyormuş. Gün geçtikçe içimde ki ona kavuşma duygusu artıyor.  Birde odasını hazırlamaya başladığımızdan daha bir keyifli geçiyor günler. Eşimde bende öyle heyecanlıyız ki... Allah isteyen herkese istediği zaman bu duyguyu yaşatsın.

Eee tabi dün salı idi. Meşhur Salı Pazarına gitmeden olmaz. Dün dr çıkışı salıya gittik eşimle. İyi bir performans gösterip saatlerce pazarda dolaştım. Alışverişimizi yapıp kendimizi eve attık. Yemek sonrası hemen keyif çayını ocağa attık, yanına da tencere böreği yaptım. Dvd'ye de Şirinler2'yi  tatktık.


  Keyif yaptık.  Bugünde sokaklar da olunca yarın dinleneyim artık değil mi? :)









Hurç içinde ki eşyalarımı düzeltirken-ayırırken bu bebeğimi de buldum. Hatırlayanınız çoktur diye düşünüyorum. Ne çok oynardık bu bebeklerle. Bende kızıma saklıyorum şimdi.









Ve yazarın bir kitabını daha bitirdim. Bu kitabı arkadaşım hediye etti ve ne güzel bir kitap hediye etti.
 Özellikle bu kitapta ki kahraman kızımız Ala'nın hayatı, hayata tutnma çabası, yaşadıkları... kitap bitti ama izi kaldı diyebilirim. Yazar Psikayatr ve yaşanmış hikayelerden seçerek kitabını yazıyormuş. Yorumlar, anlatılanlar, anlatanlar... hayat herkese eşit davranmıyor diyorsunuz bir kez daha kitabı okurken...
Ve anne-babanın çocuğuna nasıl bir gelecek vereceği ne kadar önemli... ailemizi seçemiyoruz ama ebeveynler kaderimizi şekillendiriyorlar...... Bu cümle üzerinde düşünmek gerek ve çocuklarımıza birey olmayı, aile olmayı davranışlarımızla, hislerimizle, dokunuşlarımızla hissettirmeliyiz... vs....

Böyle işte bir günü daha geride bıraktım/k.

İyi akşamlar.....



Yorumlar

  1. Gülşah şimdi öğrendim hayırlı olsun canım ya :) öyle sevindimki ne güzel :) eminim ikinizde çok heyecanlısınızdır Allah hayırlısı ile dünyaya gelmesini nasip etsin. İnan çok sevindim :)
    Akşamları evde yapılabilecek en güzel şey bu işte, film izlemek. Hele de yanında sevdiğin biri varsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aslı. :) Aminnn inşallah. Sorma nasıl bir heyecan var evimizde anlatamama. Hele alışverişe başladık daha bir heyecan doruklara çıktı.
      İyi akşamlar öpüyorum.

      Sil
  2. Gülşahcığım, bebeğinizin hamilelikten itibaren her anının tadını çıkarın ve o tada iyicene varmaya çalışınız. İki çocuğumla bebekliklerinde doya doya anneliği yaşadım ama hala doyamayışımın. Onların mimi minicik hallerini özlüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkartmaya çalışıyoruz Eral'cım. :) Henüz özleme aşamasını bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum.
      İyi akşamlar.
      Öpüyorum. :)

      Sil
  3. Gulsah´cim bizim de yarin bebisimizle randevumuz var. Kismetse cinsiyetinide ogrenicez. oyle heyecanliyim ki anlatamam. Dedigin gibi allah bu duyguyu isteyen herkese yasatsin insallah. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn canım. Hadi hayırlısı, tahminimce öğrendiniz cinsiyetini? neymiş? :)
      Sağlıklı günler Güngör'cüm bebişinle.
      Öpüyorum iyi akşamlar.

      Sil
  4. Canım sakın hızlı hareket etme.. Yormadan yürüyüş tabi ki çok faydalı. Şimdi bol bol gez oku dinlen. Yakında tatlı talı yorulacaksın. Dünyaya bedel bir yorgunluk:))
    İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstesem de çok hızlı hareket edemiyorum Vuslat Abla. :))))))) Ama dediğin gibi her anın tadını çıkartmaya çalışıyorum. Sen nasılsın?
      Sana da iyi haftasonları ve öpüyorummmm :)

      Sil
  5. Ne güzel geziyorsun Gülşahcım. Eminim kızın dünyaya gelince de gezmeye devam edersin. Anne-kız alışveriş yaparsınız keyifle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallahhhh Didem'cim. Hatta hep beraber gezeriz, kahve keyfi yaparız. :)
      İyi haftasonu ve iyi akşamlar canım, öpüyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi