Eğitim, film, günlük....

Yeni bir yıla iyisiyle kötüsüyle girdik. Yılbaşı akşamımız güzeldi. Arkadaşlarla girdik ve sabaha karşı evde aldık soluğu.  :)))

Artık kızım 32 haftalık oldu. Konuştuğumuz da tepkileri epey bir gösterişli oluyor. Kıyafetimden bile tekmeleri ve geçişleri belli oluyor. Tabi biz;  bu hareketleri görünce nasıl mutlu oluyoruz  anlatamam.  Odası artık hazır, bir tek kendisinin zamanın da gelmesi kaldı. Yavaş yavaş kıyafetlerini de yıkamaya başladık. Çünkü ne zaman geleceği belli olmuyormuş bu bebeklerin. :)


 Kontrole gittiğim hastanenin Gebelik eğitimi oluyor her ay ve dışardan da katılabiliyorsunuz bu eğitime, aklınızda olsun.
Eğitim de gebeliğin süreçlerini,, bebek bakımı, yıkaması ve emzirme, beslenme, doğuma hazırlık hareketleri gibi eğitimleri konunun uzmanları anlatıyor. Varsa sizin sorularınızı da yanıtlıyor. Sonun da size hem sertifika hemde ufak bebek bakım ürünlerini hediye ediyorlar. Ayrıca ikramları ve yemek arası oluyor. Çok keyifli bir gündü. Bayağı bir şeyde öğrenmiş oldum.
Amacım ve isteğim normal doğum yapmak inşallah herşey yolunda gider ve bebeğimi normal doğum ile dünyaya getiririm. Siz de dualarınızı eksik etmeyin benden.....

 Yılın son filmi olarak 47 Ronin ( Ronin: Efendisiz Samuray) filmi ile yaptım.
Gerçek Ronin hikayesinden esinlenerek ve onların anısına çekilmiş bir filmiş.
Filmin tek kötü yanı, konunun Japonya'da geçmesine rağmen dilinin İngilizce olması...
Böyle mistik filmleri seviyorum. Bazılarına abartı gibi gelebiliyor ama eğer Uzak Doğu kültürüne meraklıysanız ve inanışlarını biliyorsanız bu filmlerin abartı olmadığını anlıuyorsunuz ve bakış açınız değişik oluyor.



Bu yumurtalı ekmeklerde kocamın yeni spesiyali :))
Ekmeğin ortasını bardak yardımı ile oymuş. Tavaya dizip ortasına da yumurtayı kırıyorsunuz ve ağır ateşte pişiriyorsunuz. Birde arzuya göre baharat serpiyorsunuz. Çok lezzetliydi. Kızarmış ekmek üstünde yumurta. Eğer sizde benim gibi yumurtayı fazla sevmiyorsanız değişik tariflerle iyi gidiyor yumurta.
Beyimmm ellerineee sağlıkkkkkk. :)


Herkese iyi haftalar....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi