6.ay aşılarla ilgili bi yazı

Veee dün 6.ayda yapılan 3 karma bir tanede ağızdan çocuk felci aşımızı olduk. Aile Hekimliğindeki şirin hemsiremiz "artık aşıların eskisi gibi ateş yapmadığını" söyledi.  Sadece ağızdan yapılan aşının canlı olması sebebi ile az olur dedi.
öğleden sonra bizim kızda huysuzluk başladı.  Ara ara ağlıyor,  bide devamlı ağlayan bir bebek olmadığından oyle içim burkuldu ki,. Gece de hep ağladı artık saat gece 3 gibi Calpol verdik de öyle uyudu.
Şimdi çok şükür keyfi yerinde.


Yalnız şöyle bir sorun var; nette Ahmet Rasim Küçükusta'nın web sitesinde aşılar ile ilgi araştırma yazısı vardı ve yaptirmamak üzerine.  Sağlık Bakanlığı bu konuya el atsın diyordu yazan kişi.  Artık neye inanacağımı şaşırdım.  kimi  aşı şart diyor kimi karma aşılar riskli otizme sebep olabilir diyor. Konu bebegimiz olunca insan daha bi pimpirikli oluyo.

Hele Calpol ile ilgili eşim bi sitede yazılan yazıyı yolladı hepten bittim.

en iyisi ben ailemi alıyım dağ da yaşayayım. Doğal ortam da doğal besinlerle.

Kafam karışık işte blog........

Yorumlar

  1. Off deşme derdimi Gülşah.
    Biri yaptırın diyor, öbürü yaptırmayın.
    Rota için araştırdım haftalarca ve sonunda yaptırdım, her seferinde aynı sıkıntı basıyor içimi.
    Sen ateşlenince vermişsin Calpol'u.
    Millet onu aşıya gitmeden daha bir şey olmadan veriyor, bir kaşıktan bir şey olmaz dert etme.

    Yaptırmayıp yakalanacağı hastalıklar daha ciddi sanırım.
    Ben hem sezeryanın artması hem bu tip aşılar vb ile ilgili şöyle düşünüyorum. Sonuçta eskiden ne kadar çok anne bebek çocuk ölümü oluyordu. Artık çok şükür çok fazla duymuyoruz; demek ki bazı hallerde sezeryan daha iyi bir seçenek ve aşılar koruyor. O dediğin otizm tezine karşı çıkan bir doktor vardı.
    Bazıları yapabilir diyor; bazıları da bununla ilgili bir çalışma yok ki diyor.
    Neye inanacağını bilmemek ve her şeyden de sorumlu olmak çok zor bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Nesrin'cim aşılar büyük bir olay. Hem iyi hastalıklardan koruyor ama nette öyle bilimsel yazılar varki insanın kafası karışıyor.
      Bizde Rota Virüsü aşısında kararsız kalmıştık ama bebegimizin sağlığı için yaptırdık.
      Biz eşimle Calpol veya başka şurup da olabilir şöyle düşünüyoruz; aşıdan once vermek çok zararlı çünkü ateş demek vücudun direnci demek. Ateş düşürücü verince bu direnci bastırıyoruz. O yüzden bi yaklaşık 14 saatten sonra verdik. Ki bir dahaki sefere 38,5 görmeden vermeyelim dedik.
      iyi geceler Nesrin'cim.

      Sil
  2. bu konuya ne kadar dalarsak çıkış yok ben calpolün amerikada satılan bir türünün çok sık kullanılmasının hastalığa yol açtığını duymuştum senin verdiğin minik dozlardan bir şey olmaz aşı konusuna gelince ben de çok kararsızdım devletin aşılarını yaptırdım rotayı yaptırmadım doktora o kadar ısrar ettim ki ben yiğenime yaptırmadım cevabını aldım:) başka doktorlarda ağız birliği yapmışçasına maddi durumunuz iyiyse yaptırmanızı öneriyorum demişti ne demekse ? sanki bunu duyan anne- baba 150 tl bulamayacak :)çevremde yaptıran da var yaptırmayanda hiç birinin de bir şikayeti yok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle Neslihan. Bizde kararsız kaldık Rota virüsü aşısında ama doktorumuz yapılmasından yanaydı, keza hemsiremize sorduk dediki; simdi ki çocuklar erken kreşe başlıyor ve mikrop alıyor yapmakta fayda var bizde yaptırdık. ?.....
      Iyi geceler :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi