Biz aşıya gidiyoruzzzz :)) bide biten bir kitabım varrrr

Eylül geldi hosgeldi. Inşallah bu yıl bol yaprak dökümü olmaz. En sevdiğim aylardan biridir Eylül. Aslında mevsimlerin herbirinin ayrı bir keyfi vardır ama yazdan çıkarken; Eylül ayının o esen rüzgarının tenimde bıraktığı hissi seviyorum.

Umay yarın 6 aylık oluyor.  Sabahtan Aile Hekimliğindeyiz aşıları için.  Umarım ateş yapmaz. Ek gıdaya da başlıycaz.  Bugün biraz şeftali verdik hapur hupur yedi, inşallah diğer gıdaları da yer.
Sadece anne sütü verirken çok rahattık valla :》 şimdi daha teferruatlı yemek işimiz.  Gerçi canı sağolsun kızımın. Asıl şimdi başlıyor maraton sanırım.
Bakıyorum da bizim kıza, ne çabuk geçmiş 6 ay. Belki de bizi zorlayan bir bebek olmadığından zaman hızlı ilerledi bizim için.  Ve artık sesini keşfettiğinden beri şirinlikleri, bağırmaları ve istediği olmadığında ağlaması başladı. Öyle herşeye ağlayan bir bebek değil, uykusu çook geldiğinde, susadığında ve elindeki alındığında hemen ağlama numarası devreye giriyor........ Sakin bir kız Umay Hanım. :)
Yere yorgan attım kendisi için, orda oynuyor, arada firar ediyor :)) sonra geri dönüyor. Bazen uykuya geçiş yapıyor bu yorganda. Nesrin Ablam demişti; yere yorgan at kızı da bırak, hem kasları güçlenir hem erken yürür... demişti. Gerçekten de 3 aylıkken attım yere, şimdi hareketleri daha seri.
Emeklemesini dört gözle bekliyorum/z.





Bide biten bir kitabım var a dostlar. "İsmail/ Reha Çamuroğlu" Şah İsmail'i doğumunu, şeyhliğini ve nasıl ve neden yenildiğini anlatan iyi bir tarihi roman bence.Tabi kitabı okurken biraz da günümüzü düşündüm de pek bi farklılık yok. Demek ki dedim tarikatlar, dervişlik, şeyhlik hep var olmuş ve olacak. Hiçbir parti veya dönem bunun önüne geçemeyecek. Çünkü insanın olduğu, kişi topluluklarının olduğu yerde hep bir düzen, birlik ve yol için öndere ihtiyaç duyuluyor. Kötü bir şey mi? hayır ama amacından, doğru yolu göstermeden şaşmadığı sürece sorun olmayacaktır. Amaçtan şaşmada hep oluyor sanırım okuduklarımıza, günümüze bakılırsa.
......

Yazmak istediğim çok şey var ama sabah aşıya gidicez ve erken kalkmak gerek.

Ben kaçar herkese iyi geceler, tatlı rüyalar.

Yorumlar

  1. İnşallah ateşsiz atlatırsınız, biz haftaya 6 aylık olacağız; ama bir hafta gecikmeli oluyoruz aşıları.
    Ek gıdaya da başladık ama Oğuzalp meyve yemiyor, sebze seviyor:D
    Şeftali verince bir görsen nasıl suratını ekşip çırpınıyor.
    Kesinlikle sadece emerken daha rahat, şimdi ne versem diye düşünüyorsun sürekli.
    Bir de alerji sorunu çıkarsa bizimki gibi, iyice zorlaşıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inşallah çıkmaz ateş Nesrin'cim. Az önce olduk aşılarımızı.
      Ek gıda beni epey düşündürüyor çünkü her çocuk ayrı reaksiyon gösteriyor onu anladım. Şimdilik bizim kız sevdi şeftaliyi bakalım diger yiyecekler de nasıl olacak. Allah kolaylık versin canım sanırım erkek çocuklarında oluyor böyle sorunlar.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi