Meydan Okumada 8.soru ve Biten Kitap; Kör Baykuş

 8. gün: En abartılmış bulduğun kitap ("Nesi bu kadar meşhur bu kitabın, anlamıyorum?" gibilerinden)


Okuma grubumuzun o ayki okuma kitabıydı bu kitap. Araştırırken birde baktım ki; kitap çok okunanlar, beğenenler listesindeymiş. Neyse bizim okuma sebebimiz çok satması değil, sıradakiarkadaşımızın seçimiydi bu kitap



Okuduktan sonra nette biraz bakındım yorumlara. Aman Allah'ım herkes yere göğe sığdıramıyordu kitabı. 
Bense zor bitirdim kitabı ve abartıldığı kadar da iyi, edebi değeri yüksek bulmadım. Tabi bu benim görüşüm. Evet bazı cümleler çok iyi ama uzatılmış cümleler çok fazlaydı. 

Bence YKY Yayınları çok iyi reklamanı yapmıştı kitabın ve "çok satanlar" deyince daha çok satıyor sanırım bazı kitaplar.



 

 Ve kitap biter. Bu kitabı genelde geceleri okudum. Ama anladım ki bu kitap geceleri okunabilecek bir kitap değil. Öyle cümleler var ki vurgun gibi. Giriş cümlesi çok paylaşılmıştı. Bir kezde burda paylaşayım;

"Yaralar vardır hayatta, ruhu cüzam gibi yavaş yavaş ve yalnızlıkta yiyen, kemiren yaralar.

Kimseye anlatılamaz bu dertler, çünkü herkes bunlara nadir ve acayip şeyler gözüyle bakarlar. Biri çıkar da bunları söyler ya da yazarsa, insanlar, yürürlükteki inançlara ve kendi akıllarına göre hem saygılı hem de alaycı bir gülüşle dinlerler bunları. Çünkü henüz çaresi de, devası da yok bu dertlerin. Tek ilaç şarap yardımıyla unutmaktır; afyonun ve uyuşturucu maddelerin sağladığı sahte uykudur. Ama ne yazık ki bu tür devalarında da etkileri geçicidir, acıyı kesecekleri yerde çok geçmeden daha da şiddetlendirirler.

....
Kör Baykuş kitabından....

Birde ölüme bakışş açısını, yorumunu çok sevdim ben. Yazdığı dönemi düşündüğümde ve hayat hikayesini okuduğumda şaşırdım. Birçok yazar, sanatçı gibi Sadık Hidayet'te intihar etmiş. Bıraktığı eserler muhteşem olan kişilerin erken ayrılması ne üzücü. Diğer kitaplarını da okumak istediğim bir yazar oldu benim için. 

Okuyun derim ama dediğim gibi gündüz ve sakin bir kafayla okuyun ve hissedin kelimeleri.
 









Yorumlar

  1. Boşver şimdi okumaya vakit bulamayacağım kitaplardan da sen minik kuzudan ve kendinden bir haber yaz Gülşah'ım. Nasıl büyüdümü. Pamuk ellerini yanaklarını bu nine için öpermisin?. Canım benim. Sevgiyle sarıldım ikinize de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap da okurum çocuğuma da bakarım gibi bi durum benimkisi Vuslat Ablacım. ♥
      Büyüdü 7.aya girecek az bi zaman sonra. Artık cilvelere bile başladı.
      Seve seve öperim :))) ana kız bizde seni sevgiyle öpüyoruz ve kucaklıyoruz.

      Sil
  2. haaa bu arada blok fonuna bayıldım bittim mavi ve turuncu harkulade..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Vuslat Abla. Sonbahara uygun olsun istedim. ;)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi