Sosyal Medya Diyeti.....

Geçen hafta HaberTürk kanalını  akşam haberlerinde bir ara başlık vardı. Şimdi hatırlayamadığım bir üniversitenin hocası, öğrencilerinden bazıları  ile "Sosyal Medya Diyeti" testi yaptıklarını anlattılar. Katılan öğrencilerin şöyle yorumları oldu:
-bu ne lan şimdi hiç nete bakamayacak mıyız?
-ee ben her sabah uyandığımda muhakkak İnstagram, Facebook vb... sitelerine bakmadan yataktan kalkmıyorum, şimdi nolucak......
?............. vb sorular, az çok tahmin ediyorsunuzdur.
Deneme süresi 48 saat ve katılan  dört öğrenci net olmayınca alternatif yollar bulmuşlar. Bulmuşlar diyorum aslında olması gerekeni yeni keşfetmişler.
Kitap okumuşlar, arkadaşları ile iletişimi Whatsap yerine konuşarak kurmuşlar,  evde diğer bireylerle sohbet etmişler vs.... sıralama uzun.
Haberi dinler ve izlerken düşündüm. Gerçekten de akıllı telefonlar çıktığından ve bir sürü paylaşım ağı hayatımıza girdiğinden beri iletişim azaldı. Devamlı telefon elimizde, kim nerde ne yapıyor, ne paylaşmış modundayız....
Nasıl olsa birbirimizi Facebook'ta takip ediyoruz,  ne yapıyor ne ediyoruz biliyoruz.
Oysaki ben ve  benim dönemimdeki arkadaşlılar buluşmaya, sohbete dayalı. Eğer anlatacak birşeyimiz varsa netten değil, telefonda değil en uygun yakın zamanda buluşup, karşılıklı konuşarak anlatırdık.
Tabi bu sıralama uzar. 
Geçen yıl yeni yıla girmeden bazı kararlar alırken karar vermiştim; Facebook gibi sosyal ağları daha az kullanıcam diye ve uyguladığımda daha fazla şeye vakit ayırabildiğimi yeniden fark etmiştim. Çünkü gerçekten de nette devamlı dolaşırken vakit nasıl geçiyor anlamıyorsunuz bile. 
İşte böyle blog. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda var mı sizinde ara ara uyguladığınız diyet?

Not: görsel fotoğraf netten alınmıştır.

Yorumlar

  1. Diyete sırayla başlama kararı aldım, sırayla hepsini kapatıcam hesaplarımı tamamen silicem inşallah :) sadece blog insanı ne güzel doyuruyormuş aslında.
    Bir şeyleri hakkıyla paylaşabildiğimi ve gerçekten yazdıkça mutlu olduğum takip etmekten okumaktan keyif aldığımı yeni yeni daha iyi fark ediyorum.
    Umarım diyet etkilerini çabuk gösterir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Aslında sosyal medya hem iyi hemde fazlaca zaman alan bir düzen. Ve katılıyorum size blogların yefi bir başka.
      Umarım uygularsınız diyetinizi ve istediğiniz sonucu alırsınız.
      İyi geceler, sevgiler.

      Sil
  2. Ben bu konuda tereddütlüyüm. Seviyorum sosyal medyayı bir tek twitter a çok ısınamadım ama blog ve facebook vazgeçilmezim haaa bir de instagram :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sosyal medyayı sevenlerdenim Özlem'cim. Ama ne ylan artık Facebook sıkmaya başladı. O kadar çok kopyala yapıştır yazılar var ki artık tad vermiyor.
      Blog ve Instagram daha keyifli geliyor.
      Öpüyorum iyi geceler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi