Ortaca'ya geldikkkk biz...

Nasıl da 10 gün olmuş Ortaca'ya annemlere geleli.
Geleceğimiz gün uçağımız,  hava muhalefeti sebebi ile tam 2,5 saat rötar yaptı. 20:10 da kalkacak olan uçak 22:35 de kalkınca; herhalde biz bu gece gidemiycez dedim kendime.  Neyse ki sağsalim geldik buralara.  Annemler karşıladı bizi. Gece 12'yi gecince ev2 varışımız uyuduk tabi.

Ertesi gün kendimize geldik; yine dedim ki kendime: kız gülo sıcak memlekete geldin.
Ama nereeeeeee.... burda da 3/4 gün yağış sürdü. Daha dün hava açtı. O çıkamadığımız günlerde de gelen oldu,  daha önceden tanıştığım anamın komşuları geldi "hoşgeldin"e. Küçük yerlerin bu komşuluk ilişkilerine bayılıyorum.
Kahve sohbet derken vakit geçmiş gelmişiz bugünlere.  Bizim kızı soracak olursanız,  tam bir sosyal varlık Umay. Hiç yabancılık çekmiyor hatta gelenlerin bebeleri, çocukları varsa daha bir mutlu, keyifli oluyor. 

Annemlerde mutlu tabi torunları gelmiş,  aralarda Toprak Cem'imizide anıyoruz. Geçen sene yaşadıklarını anlatıp anlatıp duruyorlar ve "keşke o da burda olsa ne güzel olurdu" deyip duruyorlar. Kısmet.

Annemin tedavisi devam. Biliyorsunuz annem Akciğer Kanseri.  Şanslılardanız erken tanı ile ameliyat olmuştu bundan yaklaşık 3 sene önce ve kemoterapi almıştı. kendisi "kanser" kelimesini kullanmıyor,  "malum hastalık" diyor bizde onunla beraber aynı ifadeyi kullanıyoruz.  Rutin kontroller sonucu bu sene ciğerde leke bulundu.  Tabi daha önce ameliyat olduğundan doktorlar tekrar ameliyat edemiyorlar.  Çünkü annem şuan günlük hayatına devam ediyor,  geziyor,  işini yapıyor.  Doktor ameliyat olursan masadan kalkamıyabilirsin yada şuanki hayatına dvam edemeyebilisin demiş. Ciğer kendini yenileyen  bir organ olmadığından,  kemoterapi ile kurutuyorlar. Velhasıl bir hap bi kemoterapi tedavisi.  Biz varız diye bizden sonra alacak ilaç.
Tedavi sebebi ile saçlarının yarısı dökülmüş hatta dökülüyor da. Bir sonraki kemoterapi sonrasında daha da dökülecektir, bu duruma çok üzülüyor annem. Aynaya bakmıyor ve başını bağlıyor.
Bi kadın için zor bir durum tabi.  Allah kimseye yaşatmasın bu hastalığı.
Şimdi televizyondan belki duymuşsunuzdur, kanser tedavilerinde hap kullanmaya başladılar. Annemin de tedavisi bi hap bi kemoterapi.  Yalnız kötü tarafı artık sigorta onkoloji hastalarının ilaç parasını ödemiyor, emekli olunca biraz tuzlu oluyor.  Rabbim tüm hastaların yardımcısı olsun, şifa versin.
..,.... neyse sizinde canınızı bunlarla sıkmayayım.

Annem dirayetli bu hastalığa yenilmiycem ben diyenlerden ve normal hayatına devam ediyor.  En iyisi bu çünkü.  Tabi tedavi dönemlerinde karamsarlığı tutuyor ama kolay değil tabi.  Onun açısından da düşünmek gerek. Böyle bir hastalıkta ölüm daha çok geliyordur aklına. Ve dönem dönem stresi siniri oluyor. 

Bol fotoğraf var birkaçını paylaşırım sizinle de. Neyi seviyorum biliyor musunuz? Sokaklarda ki portakal, limon ağaçlarına  bakmayı.
Ve diliyorum ki ilerki yaşımda böyle sahil kasabasında yaşayayım....

Böyleyken böyle işte blog. Sizden naber?

İyi geceler.

Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Gülşah çok geçmiş olsun annene.İnşallah kısa zamanda lekeden de kurtulur...

    YanıtlaSil
  3. cok gecmis olsun canim benim ama annnen zaten halleder ki umay var siz varsiniz sevdikleri yaninda moral yerinde daha ne olsun yener ki o malum hastaligi . devlet zaten kendi aciklarini yamamak icin cookkk calisiyor biliyorsun ee bir de malum hastaligin ilaclarini nasil odesin ki hemde emeklininkini yazik maaslari zaten uc kurus nasil odesin ki ilac parasini sizde yani poohhh aslinda siz asscik yardim edin (;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Tülin Abla amin. Sorma pek bi mutlu oldu gittik diye. Dönerken hüzünlensede.. :)
      Öpüyorum.

      Sil
  4. Annene şifa diliyorum,ziyaretinizde ona ilaç gibi gelmiştir.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi valla Asis.
      Amin sağol.
      Sevgiler, öpüyorum.

      Sil
  5. Gülşahcım çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum torununu ve seni görmek iyi moral olmuş ilaç gibi gelmiştir tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin sağol canım.
      Allah nerde hasta varsa acil şifa versin.
      Öpüyorum seni. Sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi