Biten kitaplar.....var.....

  Herkese iyi haftalar. Bu hafta "Su, Ormancılık ve Down Sendromu"haftası. Kutlu olsun, inşallah daha duyarlı farkında bir nesil oluruz. Elimizden geleni yapar, eğer hiçbir şey yapamazsak doğaya zarar vermesek, pisletmesek de olur. En azından bunu yapalım.
 Havalardan mıdır nedir üzerimde bir ağırlık, isteksizlik var anlatamam. Böyle sanki devamlı bunalımlardayım gibi hissediyorum kendimi. Sanırım diyorum kendime hava geçişlerinden Gülşah geçecek. Bu kelimeyi de ne çok kullanmaya başladım hayatımda; "geçecek" gerçektende geçecek mi? bilmem...zamana bırakalım dimi... herşeyi uzun uzadıya düşünmekte üstüme yok bari bunu zamana bırakayım...



Bitirdiğim kitaplardan bahsetmek istiyorum size. Bu sefer okuduğum üç kitap da YKY serisinden. YapıKredi Yayınlarını seviyorum özellikle de kapak tasarımlarını ve siyah oluşları beni çok etkiliyor. Tabi bunda siyah rengini sevmemde etkili. Can Yayınlarının çok beyaz oluşu örneğin bana itici geliyor. O yüzden YKY ve İş Bankası Yayınları daha sıcak geliyor, belki diyeceksiniz ki kitabın içeriği önemli.  Elbet içerik önemli ama kitabı alırken tasarımı, rengide önemli bence.

 Gelelim kitaplara. Kör Baykuş kitabından sonra İran Edebiyatını ve Sadık Hidayet'i okumaya karar verdim.
Yazarın hayatını okurken fark ettim ki, toplumlarla sorunu olan, adaletsizliği, eşitsiliği yediremeyen yazarlar genelde hayatlarına kendileri son veriyor. Oysaki kalemi güçlü yazarların intihar etmeleri ne kötü. Hacı Aga kitabını okuduğumda (ve sizde okursanız) sanki yıllar yıllar öncesine ait değil de günümüzden bahsediyor sandım. Hiç mi değişmez işler Ortadoğu'da Dünya'da. Özellikel küçük yerlerde ki kişiye duyulan saygı, peşinden gitme, ne derse yapma ve en büyük düşmanın "Cehalet"  olması.... Kitapta da anlatılan olay, köyün hacısı ki bu hacı aslında gerçekten hacı değil, babası hacı ve kendisi de bundan faydalanıp insanları din adı altında iman adı altında kandırarak geçiniyor. İnsanları nasıl kandırdığını, düzenini, para karşılığı neler yapabileceğini bir insanın anlatan güzel bir kitap. Okuyun derim.
Zati kitabı okerken fark edeceksiniz; kişiler, toplumlar en güzel Allah ile, din adına, inanç adına aldatılıyor. Kimse sorgulamadığından, okumadığından birinin size anlatması ve sizinde onu kabul etmeniz daha kolay.........

Diğer kitabı "Diri Gömülen" Bu bir öykü kitabı, pek akıcı gelmedi bana, sanırım ben fazla öykü kitapları sevmiyorum. Ana tema ölüm, toplum vs... kitabında yazarın. Bakış açısını sevdiğimden bu kitabını da okumak istedim. Diğer kitaplarında sıra.


İlk defa bir Demir Özlü kitabı okudum. Tezer Özlü ile bir bağlantısı var mı bilmiyorum blog yazımdan sonra bakayım en iyisi ben.  :)

Bir anlatı kitabı. Yazarın kendi hayatını 3.bir kişinin ağzından anlatıyor gibi yazması ilginç geldi bana. Ve güzel anlatmış. Sürgününü, özlemlerini, mahallesini anlatmış. Tabi bu mahalleler İstanbul sokakları olunca daha bir iyi geliyor insana.






Yorumlar

  1. gulsahcim zamanla olan tek sey TURSU diye bir soz kalmis aklimda ama sen bosver :D :D :D

    bir de sadik hidayetin kor baykusunu bende okumustum.ama cok ta sevememistim sanirim sonra tekrar okuyacagim zamani degilmis galiba bir sans daha vermek istedim kendisine .demir ozlu bende hic okumadim ve simdi farkettim bunu bir tane edinmeliyim. ayrica Umayi`ma da sevgiler opucukler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya düşününce doğru zamanla tek olan şeylerden biri Turşu.
      Ama benim hayatımda zaman iyi geliyor :)

      Kör Baykuş biraz ağır giden bir kitap belkide bu yazar için ilk okunması gereken kitaplarından değil. Sadık Hidayet'in bence öncelik olarak başka bir kitabı ile başlayıp sonra Kör Baykuş okunmalı.
      Bende Demir Özlü'nün ilk bu kitabını okudum Tülin Abla. Yazarı tanımak için başlangıç olarak iyi bir kitap.
      Öperim seni kocaman. :) mucks.

      Sil
  2. Sadik Hidayet'in Kör Baykuş'unu okusam iyi olacak galiba.
    Sana ve tatlı Umay'a çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem'cim iyi bir yazar kütüphanene ekle, hatta bende sana başka bir kitabını yollayayım. Benden bir hatıra olsun. :)

      Sil
  3. Sadık Hidayet'i çok severim. Ama kitapları fevkalade benzeşiyor. Temaların (ölüm, bunalım, aşk) üç aşağı beş yukarı aynı olması okuma zevkini düşürebiliyor. Yine de Hidayet'in kalemine sempati duyuyorum :) Aylak Köpek favori eserimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam.
      Evet Kör Baykuş'ta sonra okuduğum iki kitabında da tema aynı. Yaşamla insan davranışları ve hayata bakış açılarıyla ilgili ciddi düşünceli bir adammış bence.
      Aylak Köpek'i daha okumadım ama ilk fırsatta alıp okumalıyım.
      İyi geceler. :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi