Kızımlailk sergimiz... Biten kitabım.....

Seçime bir gün kaldı. Bir oydan nolcak demeyip sorumluluk bilincimizle oyumuzu kullanıcaz. Ülkemiz için hayırlısı olsun.
Perşembe günü Nesrin ve Müge Ablamla bir arkadaşımızın resim sergisine gittik. Çok seviyorum sergileri. Hele ki benim gibi çizim yoksunu biriyseniz daha bir güzel geliyor sergiler. Gerçekten de hem yeteneksiz hemde isteksizimdir çizim kkonusunda. Kardeşim çok sever ve iyi de resim çizer.  Bende yok öyle bir yetenek.
Bağlarbaşı Kongre ve Sanat Merkezinde idi sergi.  Gittik gezdik sohbetimizi de edip geldik.  Beni en çok sergi sahiplerinden biri olan SemraAblanın kızı ile kendini çizdiği kara kalem çalışması ile Galata çalışması etkiledi. Saraydaki Cariye resmide güze ama bende en çok ikisi yer etti diyebilirim.
Tabi Umay'a ilk sergimiz. Biraz peşinde koşmak gerekiyor ama oda olacak. Çünkü onun yaş dönemi koşturmak üzerine şimdilik. Onu da her yere götürüyorum ki şimdiden alışsın. Her ne kadar anlamıyor gibi gözüksede öğrenmenin yaşı,  bilmenin yaşı yok.
Bazı şeyler küçükken oturuyor beynimizde .
Daha önce bahsetmiştim sanırım ; Arjantin Rüyası  kitabının yazarının pr dan mail aldım. Kitabı yollamak istediklerini ve okuduktan sonra da yorumumu paylaşmamı rica etmişlerdi.
Kitabı okudum. Öncelikle yolu, satışı bol olsun.
Tabi okurları çoğu zaman kitap kapağı da etkiler ve kapak tasarımı çok hoştu. Kitap Alfa Yayınlarından basılmış.
Konusu bir elemanın adı Kerem Laçin, iş gereği Arjantin'e gitmesi ve daha giderken başına gelenler,  orda yaşadıkları ve hayalleri anlatılıyor. Yalnız beni en çok rahatsız eden her cümlede kahramanımızı isim ve soyisminin devamlı tekrar edilmesi,  bazı cümleler hep aynı olması. Evet kitabın anlatım dili yalın, kolay anlaşılır ama konu ve anlatımçok bbasit geldi bana.
Yeni kitap okumaya başlayan biri olsam çok severdim kesin diyebilirim size.  Ama okuma konusunda çokca yol almış biri olarak bana pek hitap etmedi.
Onun dışında ilk yazım denemesi olarak güzel bir kitap.  ....  Tekrardanyolu açık  olsu.
Şimdiden keyifli haftasonları blog.
Not: şuan bloğumu yazarken cama vuran yağmur taneleri beni nasıl etkiliyor anlatamam. Ruhumu okşuyor resmen. ☺

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi