Okudum Bitti;3 / İNci Aral Kendi Gecesinde...

Kendi Gecesinde /İnci Aral kitabı bitti. Kesinlikle kalemi kuvvetli kadın yazarlarımızdan. Hem bir kadının hem bir erkeğin gözünden yazmayı, kelimelere dökmeyi ve harika düşündürücü cümleler kurmayı çok iyi biliyor. 
Ben yazarı bundan 3-4 sene evvel bir derginin yıl sonu verdiği "Unutmak" isimli kitabı ile tanımıştım. Bu kitabında hayatına dair nehir söyleşiler vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Sonra da Taş Ve Ten kitabını okudum ki, en en beğendiğim kitaplarından biridir. Okumadıysanız tavsiye ederim.......
Konu olarak bir aileyi,  aile içindeki sadakati, düzeni, cinselliği, aile bağlarını sorgulamış. Özellikle Hayal Ali'nin gözünden olayları aktarması, yorumlaması... Hem bir çocuk olarak hem de yetişkin olarak yorumlarını okuyoruz. 

Usta kalem İnci Aral, eşcinsel ilişkiyi, nefret ve sevgi çemberi altında baba-oğul ilişkisini, batısından doğusuna bir Türkiye resmini mükemmel bir şekilde anlatmış bu romanında. Bir insanın kendini keşfetmesi ve olgunlaşma süreci öyle güzel anlatılmış ki, okuyucunun kendi yaşam sürecini gözden geçirmemesi imkansızlaşıyor.
Altı çizilen cümlelerim de oldu, hatta anne olmamdan dolayı sanırım bazı cümleleri kitabı aralayıp düşünmeye, kendimce sorgulamaya başladığım da oldu.
Yine yazar düşündüren, biraz hüzünlü ama acıtasyon olmayan ve aklınızda yer edecek bir kitap yazmış. 


Yorumlar

  1. İnci Aral hiç okumadım hiç tanışmadım kitaplarıyla...
    Türk yazarları pek okumuyorum sahip çıkmak lazım aslında...
    Okumalıyım dediklerimden oldu teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Benim de çok eksiğim vardır Türk Yazarlardan.
      Ama size özellikle İnci Aral, Ayla Kutlu ve Mine Söğüt kitaplarını tavsiye edebilirim naçizane.
      Sevgiler.

      Sil
  2. İNCİ ARAL KİTAPLARINI BENDE HİÇ OKUMADIM . ÇOK UZUN ZAMANDIR DA KİTAP OKUMUYORUM BUNDAN DOLAYI DA BİRAZCIKK KENDİME KIZIYORUM .. !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi