Selçuk Altun kitabı ve evhalleri :)

Veee bugün günlerden Kitap Kulübümüzün toplanma günüydü.
 Bu ay ki kitabımız Selçuk Altun/Senelerce Senelerce Evveldi" Tabi ben kitabı bitiremediğimden fazlaca yorum yapamadım. Hatta giderken içten içe üzülüyordumda... kitabı bitirmeden gidiyorum diye... Çünkü bir türlü kitaba adapte olamadım. Oysaki yazar bir derya deniz... bilgisi, birikimi ve yazım dilinde ki farklılıklar bariz belli. Ama benim okuduğum tarz da değil. Çünkü yazarımız kahramanlarını birden fazla yaratıyor  ve kimi görse, kimle karşılaşsa yolda hemen onun hikayesini anlatmaya başlıyor. Böyle olunca da biz okurlar, okurken olaylardan kopabiliyoruz. Kim kimdi? Buda kim , neden şimdi bundan bahsediyor" derken okuyamadım.
O yüzden fazla olumsuz eleştiri yapmayayım okuyacak olanlarınız vardır... Sadece kanımca eğer bu yazarı okuyacaksanız ilk kitap bu olmamalı...
Genel olarak grupta ki arkadaşlar da kitabın içine giremediklerini, çok fazla karakter olduğundan ve konunun dağınık gitmesinden biraz kitabı beğenmemişler.. Grup olara aynı fikirdeydik...Zaten bir yerden sonra kitapta ki bir anlatıdan yola çıkıp başka başka konulara geçtik, sohbet ettik....
Toplantımız yine Kazım Karabekir Vakfı'nda oluyor ve çok keyifli, sizde katılmak isterseniz haber vermeniz yeterli.
Mayıs ayı kitabımız da Kazım Karabekir'in Hayatının anlatıldığı kitabı olacak.
Şöyle de bir güzel gün bekliyor olacak bizi; Timsal Hanım( Kazım Karabekir'in kızı) bize hem Müzeyi gezdirecek hem anlatacak.. bundan daha büyük bir şans ve güzel bir sohbet olabilir mi?
 Bu yazı biraz bol fotolu olsun, bayadır yüklemiyordum. Kahvesiz bir gün düşünemiyorum.... Hele de kitaplarımın yanındaysa kahvem daha bir keyifli oluyor benim için. :)

Malum salı günü karanlık, kasvetli ve yağmurlu birgündü, bende napayım napayım derken elmalı-tarçınlı kek attım fırına, yanına da bir çay demledim... ohh mis oldu valla. :)

Bu satte yazı bu kadar arkadaşlar ben kaçar, sabah erkenciyiz kızçemle.... Biraz dinlenme vakti.
İyi geceler blog. :)

Yorumlar

  1. Kitap ve kahve, kitap ve müze, kitap ve dostluk. Hepsi de güzel.

    YanıtlaSil
  2. Ya Gülşah ben kitabı çok beğendim. Bu ay ne yazık ki okuma açısından çok kısır bir ay geçirdim. Uzun zamandır kitap okumaya fırsat bulamadığım zaman olmuyordu. Bu ay ne oldu anlamadım. Kitabı ben de daha bitirmedim. Sanırım son elli sayfadayım. Selçuk Altun'u seviyorum ben. Klasik müzik dolu anlatısı da çok güzel geldi. Her bir satırında bahsettiği parçaları not almak ve dinlemek istedim.
    ...ve gelemedim bu ay.
    Evimiz çok kalabalık bu günlerde. Okul tatil malum. Anne kuş da cuma akşamı kız kıza gezmelere kaçıyor. Hal böyle olunca gitmeden ayarlamam gereken bir dolu iş var. Bir sonraki ay inşallah oradayım. Çok öpüyorum şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ya kitabı seven bir iki kişiden biri de sen oldun :)))
      Bilmiyorum ama kitabı bir türlü sevemedim daha doğrusu anlatımını...
      Bazen oluyor Özlem'cim sen iyi bir okuyucusun ve bu arayı telafi edersin bence. :)
      Gözlerimiz aradı gelemeyenleri bir daha ki ay ayarlamaya çalış ve gel canım. Dolu dolu bir toplantı olacak.
      Ayyyy ne güzellll ya kız kıza tatile gitmek. Biliyor musun ben hiç gitmedim kız kıza tatile, bekarken babam izin vermezdi sonra da bende çok tutturmadım yoksa kafasına koyduğunu yapan biriyimdir..
      Darısı bana diyeyim, size de iyi eğlenceler, iyi tatiller canım. :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi