Güvercin Bekçileri, Ev Hali, Filmler....

Ve on beş tatil bizim evde de başladı. Ma aile evdeyiz. Biraz dinlenme biraz gezme planlarımız var, ne kadarı olur bilemem. Hava şartları da önemli.
Cuma günü Gelişim Raporunu aldığımızda karı koca pek bi mutluyduk. İLk kez kızımız karne alıyordu. Tabi Umay henüz bunların hiçbirinin farkında değil. 15 gün okula gitmeyeceğini söylediğimde bile yüzüme eblek eblek baktı, " yani" demek ister gibiydi😁

Dün akşam "Çavdar Tarlasında Asi Rebel İn The Rye"filmini izledik.
Özetine gelirsek;
Film, dünya edebiyatının baş yapıtlarından olan 'Çavdar Tarlasındaki Çocuklar" romanının yazarı J.D. Salinger'in hayatını konu ediyor. Yazarın hem kariyeri, hem gençlik yılları hem de kendisine ağır bir travma yaşatan İkinci Dünya Savaşı sırasında cephede verdiği mücadele anlatılıyor.


 J.D.Salinger'in yaşama bakışını filme ismini veren Çavdar Tarlasında Çocuklar'dan da anladığımız kadarı ile çok fazla realist bir yazar. Ve kişilik olarak da gelgitleri olan biriymiş.
Kalemi kuvvetli olduğu kesin ve kendi de farkında aslında bunun.
Biyografik filmler seviyorsanız bu filmi de seversiniz.

Bugün film kanallarında gezerken Bebek Bakımı filmine denk geldim. Televizyon filmlerinden, otururken sizi yormayan bir filmdi. Ara film olarak iyi geldi. Ara ara kızçemle oyun oynarken de izledim ve kaçırdığım bir yer olursa takılmadığım filmdi.
Çünkü filmi izlerken hiç bir detayını kaçırmak istemem. Örneğin illa ki en başından izlemeliyim eğer atladığım bir yer olursa başa aldırırım......
Napayım huy anacım. :)
Sanki o kaçırdığım detayda önemli bir şey vardı ve ben okuyamadım gibi bir his geliyor....

 "Yaklaşık iki bin yıl önce, dokuz yüz Musevi aylarca Romalı askerlere Masada'da karşı koydu. Eski tarihçi Josephus'a göre bu katliamdan iki kadın ve beş çocuk kurtuldu. Bu trajik ve etkileyici olaydan yola çıkan Hoffman'ın romanı; her biri Masada'ya farklı yollardan geçerek gelmiş dört olağanüstü cesur, becerikli, duygusal kadının muhteşem hikâyesini anlatır."   
Arka kapak yazısı böyle der. Bu kitabı Lale Abla önermişti. İnternette aldığım sitede de "stokta bir tane" yazısını görünce hemen aldım.
Artık basımı yapılmıyor sanırım. Aslında kitap tam bir tarihi roman.
Alice Hoffman'nın bire bir Masada'ya gidip orada ki Yahudi kökenli vatandaşlarla konuşup, hem anlatılanlardan hem de oranın ruhani etkisinden etkilendiğini, duydukları karşısında aklına bu romanı yazmak geldiğini belirten arka kapak yazısı mevcut kitapta.
Kudüs'ten sürülen Yahudi kökenli vatandaşların sürülmesi, yaşadıkları, çölde verilen yaşam mücadelesi biraz fantastik biraz kurgu ile birleştirilip roman halini almış. 
Yaşananlar içler acısı bence.......

Tek beni sıkan şey bazı detaylar o kadar uzatılmış ki birkaç sayfayı bulmuş ve tekrarlarda aynı şekilde... Bu da okurken ara ara daralmama sebep oldu. Onun dışında konusu itibari ile önemli detaylardı.
Bu kitapta bitti ve kaldırıldı.....

İyi pazarlar...
 



Yorumlar

  1. İyi tatiller çocuklara ve size.Ben de film izlerken araya bir şey girmesini sevmem,baştan sona izlemem lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :))
      Evet ya film konusunda neredeyse takıntı halinde bu durum.
      İyi haftalar selamlar. :)

      Sil
  2. tatiliniz çok keyifli geçsin :) Filmi de hemen not alıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim Sevgili Hilal. :))
      Selamlar, iyi haftalar.

      Sil
  3. Bizim ev de tatil moduna geçti. Kuzey hemen playstation'ı çıkardı ortalığa. İnterneti sahiplendi. Bir hafta önünden kalkmayacakmış. Ne zaman okullar açıldı, ne zaman ilk yarı bitti bu sene anlamadım ben. Yıllar çok çabuk geçiyor yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın iyi haftalar Özlem'cim.
      Bizim kız da çok seviyor PlayStation oynamayı. Şimdi baba da evde olunca her gün belirli saatler de oynuyorlar.
      Zaman nasıl geçiyor inanamıyorum. Geçen gün kuzenim eski fotoğraflardan yollamış, bakıyorum bizim kız ne kadar ufak diyorum. Şimdi 4 yaşına girmeye az kaldı.
      Öyle işte :)

      Sil
  4. Kıyamam ben Umay'a :) Çok değil 1-2 sene sonra Şubat tatili oleyyy diye gezinmeye başlar evde :)

    Mutlu haftalar canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi :) şimdi kıymetini anlamıyor ama heheheee :)
      Sana da Can'ım ♥♥

      Sil
  5. Umay'ın ilk karnesi hayırlı olsun canım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi