Laozi / Tao Te Ching


Ara ara ruhumu besleyen kitaplar okumayı seviyorum  Geçen gün İş Kültür Yayınları'a uğramıştı. Yeniden basımı olan bu kitaba denk geldim. Daha önce de "Savaş Sanatı" kitabını okumuştum. Bu tarz kitaplar ara ara açılıp okunacak kitaplardan. "LAOZİ" de uzak doğu öğretilerinden biri. "uzun yol, öğretici" gibi anlamlara geliyormuş.. Bazı cümleleri sizinle de paylaşmak istedim. 
Zamanla anladım ki sadece beynimizi yada bedenimizi beslemek olmuyor. Eğer yaşama ve "yol" a ayak uydurmak istiyorsak "ruhumuzu" da beslememiz gerekiyor. Sonuçta biz kabul etsek de etmesek de yaşam bir "denge" ve bu dengeyi fark edip yola devam edenler daha çok keyif alıyor, yaşanılan sıkıntılar  zorluklar karşısında baş edebiliyor. 
📍 Bazen bana da çok soruluyor "nasıl bu kadar pozitifsin?" yada "tabi ya hayat sana güzel" deniyor. Aslında hayat hepimize güzel, sorun senin nerden baktığınla alakalı aslında. 
📍 Yoksa bende dörtlük dörtlük yaşamıyoeım, sıkıntılarım oluyor, canım sıkılıyor bazen daralıyorum. . Sonra hemn kendime bakış açısı belirleyip yola devam ediyorum. En önemlisi hayat bana "geçmişte yaşamamak gerektiğini  öğretti... 
📍 Birde bu tarz kitaplar ve tasavvuf da çok etkili oldu yaşamımda. 
Eğer ruhunuzu beslemeyi seviyorsan bu kitap hoşuna gidecektir..
İyi geceler. 







Yorumlar

  1. Uzak doğuya dair kitapları çok az okuduğumu fark ettiğimden beri birkaç tane edindim. Elimdeki seri romanın taşıdığı didaktik unsurlar tam kıvamında. Tanıtım kitabındaki, "Ölüp unutulmamak uzun ömürlü olmaktır." çok ilgimi çeken bir cümle oldu. Keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzak Doğu Felsefesinin bazı uygulamalarını bizim ülkemize yakın buluyorum Mukaddes Hn.
      Hangi romanı okuyorsunuz?
      Teşekkürler, iyi haftalar :)

      Sil
  2. Gecmisi bir kenara birakamamak önemli bir sorun. Ruhu aç birakmamak lazim. Kendi kendine empoze ederek pozitiflige gecmeli sanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N.Narda hayat bana öğretti ki; eğer ben izin verirsem yaralanırım ve eğer ben izin vermezsem yaşanılması gerekeni yaşar dersimi alır ve önüme bakarım.
      Kolay bir yol olmadı ve olmuyor ama kendim de deneyimlendim ki; hiç bir şey imkansız ve değişilmez değilmiş.
      Selamlar sevgiler. :)

      Sil
  3. Bu tip kitapları pek okuyamam ama ''sorun senin nereden baktığınla alakalı'' cümlesi çok doğru. Aslında her şey insanın kendinde bitiyor. Elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum Gül Hn.
      Her şey içimiz de ve bizim kararlarımızla, seçtikleirmizle alakalı. Bir de sanıyorum ki bir çok kişinin düştüğü yanılgı; seçimi yaptıktan sonra sonuçlarına katlanamamak. :)
      Evet bu tarz kitaplar bazı okuyucular için sıkıcı olabiliyor. B
      Belki de sizin kendinizde bulduğunuz farkındalıkla ilgili yaşam başkadır. Sonuçta önemli olan kendimizle ve yaşam ile denge de olmak. Bu kitaplar sadece aracıç
      Selamlar sevgiler. :)

      Sil
  4. bu kitap beni çok etkilemişti Gülşah'cım, ara ara açılıp okunacak bir kitap gerçekten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de Eren çok etkiledi. Hatta Savaş Sanatı kitabından daha çok etkiledi diyebilirim.
      Selamlar, sevgiler iyi çalışmalar :)

      Sil
  5. Uzak doğu felsefesini çoğu zaman hayatımda ve yaptığım danışmanlıklarda da kullanıyorum.Okumadım bu kitabı ama notlar etkileyici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bize çok yakın öğretiler.
      İlgileniyorsunuz madem bu kitap da çok yardımcı olur size.
      Selamlar. :)

      Sil
  6. ruhu da beslemek şart hatta bazen bedenimizden önemli , Uzakdoğu bu anlamda ciddi bir yerde diye düşünüyorum , okunur , teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam,
      Katılıyorum Eylem. Ruh ve beden dengesi önemli.
      Bende teşekkür ederim yorum için.
      Selamlar 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi