Biten Kitaplarım....

Bu aralar hem pdf hem elimin altında ki kitapları okuyorum. Birde canım sıkkın olunca daha çok kitap okuyorum. Sanırım kitaplara sarılıyorum böyle dönemlerde...iyi geliyor,  akıl sağlığım için....

Bir Kutu Kitap uygulaması var, biliyor musunuz bilmiyorum? Güzel bir uygulama. Belirli ücretler de kutular var. Üyeliğinize göre her ay kitap gönderiyorlar. Benim üyeliğimde üç adet kitap geliyor. Bazen yeni çıkmış ya da çıkacak kitaplar da geliyor. Açıkçası heyecanlanıyorum her ay..😊
Sitesine de bakmıyorum ki hangi kitaplar gelecek görmeyeyim.

O kitaplardan biri de;
"ÇİVİSİ ÇIKAN DÜNYA" derleme kitabı. Anlatmak istediğini arka kapak yazısı iyi özetlemiş. İleride Covid19 ile ilgili anekdotlar saklamak isterseniz güzel bir derleme olmuş.
Covid-19 salgını hepimizi gafil avladı. Salgınların mazide kaldığını zannediyor, modern yaşam tarzımızın içten içe yol açtığı sorunları görmezden geliyorduk. Fakat şimdi öyle bir durumdayız ki dünyanın dört bir yanındaki her birey, ister kendisini ister başkalarını korumak için olsun, her an ne yaptığına dikkat etmek zorunda. Çivisi Çıkan Dünya: Covid-19 Salgını Üzerine Muhasebeler’de makalelerini bir araya getirdiğimiz önemli düşünce insanları, her an neler yaptığımız/yapmamız gerektiği sorununu kapsamlı bir arka planda ele alıyorlar. Ama bunu yaparken komplocu bir “büyük resim” çizmek yerine felsefe, sosyoloji, antropoloji, siyasal iktisat, biyoloji gibi disiplinlerin birikimine ve eleştirel düşüncenin gücüne yaslanarak ayakları yere basan ve ufku daha iyi bir gelecek ihtimaline dönük bir tartışma sahası açıyorlar. Bu salgınla sahici bir yüzleşmeye girişeceksek, Çivisi Çıkan Dünya’daki seslerin her kesimden insana söyleyebileceği çok şey var. 
 
“…panik gerçek tehditlerle başa çıkmak için uygun bir yol değildir. Panik içinde tepki vermek aslında tehdidi çok da ciddiye almadığımızı gösterir. Sadece haddinden fazla tuvalet kağıdı satın almanın ne kadar saçma olduğunu düşünün: sanki ölümcül bir salgında tek derdimiz yeterli sayıda tuvalet kağıdıymış gibi.”
Slavoj Žižek

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘

Diğer kitabım;


"NAJ / HAKAN ŞENOCAK"

Dedalus Yayınlarından çıkan öykü kitabı. Bu yayınevinin de kitapları iyi oluyor. 
Özellikle kitaba da ismini veren Naj öyküsüne bayıldım. 
Diğer öyküler de güzel ama ben çok keyif alarak okuyamıyorum. Beni içine çok alması lazım hikayelerin...
Fantastik ile gerçeklik arası öyküler. Eğer öykü seviyorsanız size hitap edebilir.

Diğer kitabım ise,  grup olarak okuduğumuz;


"BENİM DURUMUMDAKİ ERKEKLER/ PER PETTERSON"
 Norveç Edebiyatı. Yazarın anlatım dili biraz kasvetli, içe dönük hatta yer yer kahramnımız içine konuşuyor. Fazla sormuyor,  olduğu gibi görüp anlatıyor.
Şu dönemde yer yer içimzi daraltsa da yazaeın kalemi kuvvetli. 
Konusuna gelince; boşanmış ama etkisinden kurtulamamış bir baba. Bazı yaşadığı anların anısının etkisi üzerinde uzun süre kalıyor. Arayışta ama tam olarak aradığını da bulamıyor...derken kızları ile ilişkisini sıcak tutuyor. Fakat soru sormak gibi bir huyu yok. Bazen okurken,  sorsana be adam kızına işte! Dediğim yerler oldu 😬
Diğer kitaplarını da okumak istiyorum.

Yorumlar

  1. Günaydın:)

    Bir Kutu Kitap'tan hiç haberim yoktu ama ben tavsiye üzerine bile çok az kitap okuyabilen biriyim, sürpriz gelen bana hiç uymaz. Yine de acaba ne çıkacak hissi çok hoş olmalı:) Norveçli yazarları seviyorum, Petterson'u da sıraya almıştım tam o sırada blog camiasında çok okunmaya başladı bende biraz bekleyeyim dedim. Bu kitabı değil de diğerlerinden birini okuyacağım. Kitap stoğumda çok azaldı internetten alışveriş yapmam gerekecek. Gerçi insanlar bayağı bayağı dışarılara çıkmaya başladılar (belki kitapçıya da gidilebilir) ama ben dışarıda düzenli yürüyüş yapsam da eczane dışında alışveriş yapılan bir yere (market işini eşim hallediyor) hiç gitmedim. Toplum içine karışmaya daha hazır değilim sanırım:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tünaydın. Bende alışverişe eşimi gönderiyorum, nedense bir tırsıyorum....
      Kahve almaya indiğinde eşim, Kadıköy hareketli imiş. Henüz çoğu yer açık değilmiş ama mağazalar açmış.
      Çok özledim kitapevi gezmeyi, aldığım kitapların poşetlerini taşımayı :)
      Bazı arkadaşlarımdan biliyorum, onlarda öyle süpriz kitap olmasın diyor. Nedense beni çok heyecanlandırıyor. Hatta belki de kendimin almayacağı kitaplarla tanışmama ve sevmeme vesile oluyorlar.
      Ebet haklısınız bir dönem Per P. bir önceki kitabı çok dolaştı nette.
      Bende öyle olunca hemen okuyamıyorum Gül Hn. Kitabı almış olsam bile 🙈
      Selamlar, sevgiler. Şimdiden iyi bayramlar dilerim sağlıkla.

      Sil
  2. Salgın günlerinin başında kafam hiçbir şeyi almıyordu, okuma hızım epeyi bir düşmüştü. Şimdi biraz biraz toparlandı. İnsan böyle bir zamanda daha çok okuyacağını düşünüyor ama moral o kadar önemli ki... Sevgiler Gülşah. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o ilk günler Sezer... O kadar çok soru vardı ki kafalarımız da uyuyamıyordum bile... Zamanla alıştım/k buna... Bide ben sıkılınca acayip çok okuyorum, saklanıyorum kitaplara...
      Selamlar sevgiler 🎈💐🌻

      Sil
  3. Uygulamayı duymamıştım. İlginçmiş. Ama benim okuma olayım çok fazla düştü. Hem çocuklar sürekli evde bir döngü var evde, ses-iş. Bir ara eşim de haftanın belli günleri evdeydi. Hem de tarla da iş olayı fazla bu ara. Yeniden toparlamam gerek okumayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir uygulama. Elimin altında hep kitap olması iyi hissettiriyor.😁
      Tüm gün çocukla bir şeyler yapmak zamanın nasıl aktığını unutturuyor.
      Ah nasıl isterdim toprak ile uğraşıp kafamı boşaltmayı. Kolay gelsin, bereketi bol olsun toprağınızın.
      Selamlar, sevgiler

      Sil
  4. Böyle bir uygulamanın olduğunu bilmiyorumm:) Öğrenmiş olmdum. Belki ileriki zamnlarda bende kullanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik ve faydalı :) kullandığınız da keyifle okuyun kitaplarınızı

      Sil
  5. Ben de öykü kitaplarını çok keyifle okuyamıyorum. Romanlar daha sürükleyici ve daha çok merak uyandırıyor bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı ben :) illa olay örgüsü ve devamı olacak canım.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi