Biraz Günlük Biraz kitap....



 
Aslında mart ayı gibi dişim sinyal vermişti. Bundan yaklaşık 12 yıl önce kaplama yapıldı ve doktorum ortalama "10-15 yıl" gidiyor kaplamalar diye de uyarmıştı. Miyadı doldu anlaşılan ve ağrı  beni mahvetti.... Tabi o süreçte pandemi başlamıştı ve korkudan doktora moktora gitmemiştim. Gargara ve yediklerime dikkat ederek geçirdim. Ama aklımın bir köşesinde hep yer etti dişim... bir gün patlak verecek düşüncesi çok fena.
Velhasıl geçen hafta dayanamayacağım şekilde diş etlerim ağrımaya başladı. Ve doktora gittim, yeniden yapılacak... Tabi benim gibi kırk yaşına kadar diş ağrısı çekmemiş biri için bu süreç çok fenaydı. Hani diyorlar ya " anamdan emdiğim süt burnumdan geldi" aynen onu yaşadım. uyku deseniz sancıdan yok...
Korksamda daha büyük sorun yaşamamak için muayene yolunu tuttum.... Eve gelir gelmez, hemen duşa girme. temizlenme ihtiyacı hissetme duygusu ne fena. Allah sağlık çalışanlarının yardımcısı olsun. Biz böyleysek onlar nasıldır kim bilir.
Bakalım bu hafta sonuçlanır artık dişim de rahatlarım.
Sonuçta bu hafta önemli bir süreç bizim için; kızın ilk ders haftası. Şimdilik hafta bir gün okula gidecekler. Bizim kızın grubu cuma günü gidecek. Diğer günler "Eba TV" den izleticez ki okul mantığı otursun. Bide uzaktan öğretim olma durumu da var...

Geceleri geç uyuduğumdan okumaya devam. Tabi daha yavaş okuyorum çünkü beynim yorgun oluyor. O yüzden bu aralar daha kolay okunur kitaplar seçiyorum.


"Clarissa / Stefan Zweig"

Uzun zamandır ara vermiştim Zweig okumalarına. Sanki tekrar aynı kitapları okuyormuşum gibi hissediyordum. Sonra  Korku kitabı ile yeniden  başladım okumaya.
Sonra yine ara vermiştim ki Sevgili Gül Hn. ( blog sayfası için tıktık :) ) bloğunda bu kitabın yorumunu okudum. Ayrıca Gül Hn. ilgi ve keyifle takip ediyor, paylaşımlarını okuyorum. Samimi, net yazımları hoşuma gidiyor :)) 
Ve bu kitabı da bir çırpıda keyifle okudum. Tabi kitabın tamamını yazar tamamlayamamış. Sonlara doğru bir boşluk hissi, sanki kitap yarım kalmış gibi hissediyor ve anlıyorsunuz.
Konusu itibari ile 1902'de  başlayan savaş, öncesi sonrası yaşadıklarını konu ediyor. Askeri bir baba ve askerliğin verdiği ciddiyet, disiplin, duygularını saklama... yine erkek evladın askeriyeye girmesi kızın ise faydalı bir işi olsun diye doktor yanında yardıma başlaması... sonrası aşk, evlilik, mücadele derken kitap bitiyor. Clarissa acılar çeken ama yine de ayakta kalmaya çalışan bir genç kadındır.
Arka kapak yazısı şöyledir;

Açıklama

Zweig hayatının son dönemlerinde başladığı, taslağı 1981’de gün ışığına çıkarılan ve yayıncısı tarafından tamamlanan Clarissa’da, 1902 yılından Birinci Dünya Savaşı’nın patlak vermesine kadar geçen dönemde, dünyanın halini genç bir kadının gözünden anlatır. Avusturyalı bir subayın kızı olan Clarissa bir manastır okulunda büyümüş, eğitimini tamamladıktan sonra Viyanalı ünlü bir sinir hastalıkları uzmanının yanında çalışmaya başlamıştır. Luzern’deki bir kongrede barışsever Fransız öğretmen Léonard’la tanışır. Birbirlerine âşık olurlar. Savaş yüzünden ayrılmak zorunda kaldıklarında Clarissa hamiledir. Üstelik karnındaki bebeğin babası aynı zamanda düşmanıdır da. Milliyetçi bir histerinin kol gezdiği parçalanmış Avrupa’da bu bebeği doğurmak yalnızca kişisel bir karar değildir artık.



Bir diğer kitabım grup okuması olan, Nobel ödüllü bir yazar olan " Elfriede Jelinek / Michael -Çocuksu Topluma Gençlik Kitabı"


Yorumlar

  1. Gülşah Hanım merhaba, beni andığınız ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Diş sorununuz için çok geçmiş olsun umarım kısa sürede bitirirsiniz, en sevmediğim diş doktoruna gitmektir pandemi de cabası çok kötü hakikaten.

    İkinci kitabı yayınevinin sayfasında görmüştüm çok da ilgimi çekti ama sizin yorumunuzdan sonra bu günlerde okuyamayacağım gibi geldi belki sonra. Elinize sağlık, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, fenaymış gerçekten de diş ağrısı.....
      O kadar seviyorum ki sayfanızı, samimi, içten bir sayfaya olan duygularımı yazdım 🦋🌿
      İkinci kitabı grupta bir çok arkadaşımız yazdığım duygularla okuduk inanın. Belki ikinci kez okuduğumda daha iyi oturur anlatılmak istenenler lakin benim o gücüm yok bu kitaba. O yüzden seneye be birakabilirsiniz bu kitabı... 😁

      Sil
  2. geçmiş olsun sana hayırlı olsun bebeyeee :)

    YanıtlaSil
  3. Sana da çok geçmiş olsun İlkay 😣 fenaymış çok fena....
    Dediğin gibi orta halli bir kitaptı Clarissa.
    Selamlar :)

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun Gülşahcığım, öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Kırk yaşına kadar diş ağrısı çekmemek büyük şans bence. iyi yönünden bakmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? 😁
      Çok teşekkür eserim Kadriye Hn. Zormuş ama....
      İyi geceler 🌿🌼

      Sil
  6. Geçmiş olsun. Pandemi günlerinde tüm sağlık sorunları zora girdi ama diş daha fena. Neredeyse hiçbiryer çalışmıyor. Büyük oğlumun di teli var haziranda çıkacaktı. Marttan beri Ege bakmadığı için kaldı. En son özele mi çıkartsak dedik. 10 yer aradıysa 9'u başka yerin hastasına bakmıyoruz dedi. 1 tanesi de acayip fahiş fiyat çıkardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizede çok geçmiş olsun Adadenizi...
      Zormuş diş...hele iyi bir doktor bulamamak dahada zormuş. Zaten diğer sorunda diş merkezlerinin ciddi pahalı fiyat vermesi...

      Sil
  7. Geçmiş olsun. Diş ağrısı çok fena. Benim de arada ağrıyor ama bu aralar hastaneye gitmek istemediğim için erteliyorum. Umarım ileride acısı çıkmaz.

    Clarissa'yı ben çok sevmiştim. Yazar öldüğü için yarım kalmışlık duygusu var. Eğer tamamlayabilseydi çok daha sevebileceğim bir kitap olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Şule. Gerçekten de fena imiş diş. Sanada geçmiş olsun ve ilerlemesin ağrısı 🙏🏻
      Bence de eğer yazar yaşasaydı sonu biraz daha farklı olurdu.

      Sil
  8. Galiba epeyce zamandır kitap okumuyorum. Şimdi böyle iştahla yazılmış bir kitap yazısı görünce, ben de okusam ben de yazsam diye içimden geçirdim :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı size diyeyim :) dönemsel oluyor bu aralar bende de.. Mesela bu aralar daha az okuyabiliyorum, fazlasını almıyor belleğim. Sanırım ortam da geriyor...
      Selamlar, sevgiler 🌺

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amasya Gezisinden Kalanlar....

Nerde Kalmıştık?

Günlük, Sergi Gezisi